Το Κέντρο Εξατομικευμένης Αγωγής ΑΓΓΕΛΟΥ (ΚΕΑ) περιέχει αναφορά στην ιστοσελίδα του σχετικά με την τελευταία φάση έρευνας για τη δημιουργία του διατροφο-φαρμακευτικού σκευάσματος PLP-10. Διαβάστε το άρθρο πιο κάτω:


Ελπίδα σ' εκατομμύρια ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση ανά το παγκόσμιο δίνουν τρεις Κύπριοι επιστήμονες, οι οποίοι ανακοίνωσαν χθες την έναρξη της τρίτης και τελευταίας φάσης της έρευνάς τους, που αφορά στη δημιουργία ενός διατροφο-φαρμακευτικού σκευάσματος. Το συγκεκριμένο σκεύασμα είναι ένα από τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ερευνών, και το οποίο φαίνεται να πετυχαίνει την ελαχιστοποίηση των υποτροπών στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση και κατ' επέκτασιν τη μείωση της αναπηρίας, στην οποία οδηγεί η πάθηση. Μάλιστα, οι πρώτες ενδείξεις δίνουν πολύ αισιόδοξα μηνύματα στους ερευνητές και για την αποτελεσματικότητά του αναφορικά με την ίαση της νόσου.

Παρουσιάζοντας την πρότυπη επιστημονική καινοτομία, ο εκ των τριών επιστημόνων, δρ. Ιωάννης Πατρίκιος (οι άλλοι δύο επιστήμονες είναι οι δόκτορες Μάριος Παντζαρής και Γιώργος Λουκαΐδης), αφού ανέλυσε την ασθένεια που λέγεται πολλαπλή σκλήρυνση, υπέδειξε πως οι υπάρχουσες θεραπευτικές αγωγές, που είναι διαθέσιμες, παρουσιάζουν περιορισμένες δυνατότητες, κυρίως όσον αφορά την επιβράδυνση της εξελικτικής πορείας της ασθένειας, η οποία με τον χρόνο οδηγεί σε σοβαρή αναπηρία, χωρίς δυνατότητα πλήρους ίασης. «Σε αντίθεση με το δικό μας πειραματικό σκεύασμα, όλα τα φάρμακα που υπάρχουν σήμερα, ακόμα και αυτά που είναι προς έγκριση, για τη θεραπεία της ασθένειας είναι φτιαγμένα σύμφωνα με τη φιλοσοφία αντιμετώπισης της νόσου ως μη πολυπαραγοντικής και κατευθύνονται έναντι μιας και μόνον παθογενούς ή παθογενετικής διαδικασίας από τις πολλές που συνυπάρχουν στο πολύπλοκο δίκτυο συμβάντων, που με τη συνύπαρξη και αλληλένδετη αλληλεπίδρασή τους οδηγούν στην ασθένεια. Όλες οι υπάρχουσες θεραπείες σήμερα έχουν μερική ή μεμονωμένη επίδραση στο πιο πάνω πολύπλοκο δίκτυο, συχνά με σοβαρές παρενέργειες και χωρίς πιθανότητα ενεργοποίησης των μηχανισμών επαναμυελίνωσης και κυτταρικής προστασίας ή αναγέννησης», πρόσθεσε ο κ. Πατρίκιος.

Η συνέχεια του άρθρου βρίσκεται εδώ.